نگهداری از برج خنک کننده در زمستان

نکات مهم نگهداری از برج خنک کننده در زمستان

بازدیدها: 1

نگهداری از برج خنک کننده در زمستان نیاز به رعایت اصول و استانداردهای متعددی داشته و از بروز خسارت های زیاد و ترکیدگی لوله و اتصالات آن جلوگیری می کند. تمام مواردی که در نگهداری از کولینک تاور و چیلرهای صنعتی و کوچک در در روزهای سرد سال باید مد نظر قرار گیرند، جنبه پیشگیری از یخ زدن داشته و با توجه به شرایط محیط می توان از آنها استفاده نمود. در این بخش از آموزش تصفیه آب به معرفی مهم ترین و اصلی ترین نکات و راه برای نگهداری ازبرج های خنک کننده از یخ زدگی اشاره خواهیم داشت.

نگهداری از برج خنک کننده در زمستان با تنظیم دبی آب

یکی از مهم ترین نکاتی که برای نگهداری از برج های خنک کننده در برابر یخ زدگی باید رعایت کرد، تنظیم دبی آب می باشد. در بسیاری از محیط های صنعتی به دلیل کاهش نیاز به چیلر و کولینگ تاور مقدار آب موجود در آنها را کاهش می دهند. این مساله می تواند شرایط را برای یخ زدن آب روی پکینگ ها فراهم کند. توجه داشته باشید که به جای کاهش مقدار دبی، بهتر است سطح توزیع آنها روی پکینگ کمتر شود. هر چه آب روی سطح بزرگتری گسترده باشد، به همان نسبت بیشتر در معرض یخ زدگی قرار خواهد گرفت.

جلوگیری از یخ زدن برج خنک کننده در زمستان

تنظیم روشن و خاموش بودن فن کولینگ تاور

از دیگر مواردی که برای نگهداری از برج خنک کننده یا کولینگ تاور در زمستان باید مد نظر قرار داد، تنظیم روشن و خاموشی فن ها به شیوه صحیح است. برای خنک سازی هوای در دستگاه های خنک کننده از چند فن استفاده میشود. در روزهای سرد زمستان روشن بودن تمام فن ها می تواند منجر به فراهم شدن شرایط برای یخ زدگی چیلر شود. به همین دلیل لازم است برخی از فن ها خاموش و تعدادی روشن باشند.
علاوه بر خاموش شدن برخی از فن ها، بهتر است برای تغییر جهت هوای گرم به قسمت هایی از خنک کننده که دچار یخ زدگی شده اند، جهت چرخش آنها عکس شود. با تغییر جهت چرخش فن، هوای گرم به قسمت های انتهای برج خنک کننده منتقل شده و روش ایده آلی برای نگهداری از آنها در زمستان به شمار می رود.

نگهداری از برج خنک کننده در زمستان با تشت خشک

از دیگر روش های بسیار مناسب برای جلوگیری از یخ زدن برج های خنک کننده در زمستان، استفاده از تشت خشک می باشد. برای پیاده سازی این شرایط ابتدا تانک های مخصوص با ظرفیت مناسب در قسمت پایین برج خنک کننده قرار گرفته و آب درون آن به تانک منتقل میشود. تخلیه آب برج خنک کننده مانع از یخ زدن آن خواهد شد و البته توجه داشته باشید که آب موجود در لوله ها نیز باید به طور کامل تخلیه شوند. به عبارت دیگر، آب جبرانی برج باید قطع شود و لوله ها تخلیه گردند.

استفاده از پیمایش گرمایی الکتریکی

در شرایطی که امکان تخلیه آب درون تشت و لوله ها وجود ندارد، با استفاده از هیترهای فلنچی و سیستم های پیمایش گرمایی الکتریکی نیز می توان از یخ زدگی آنها جلوگیری نمود. به کمک این تجهیزات می تواند شرایط را به گونه ای تنظیم کرد که دمای آب به یکباره کاهش پیدا نکند و دچار یخ زدگی نشود.

جلوگیری از یخ زدگی برج خنک کننده با بای پس آب

یکی از روش های بسیار کاربردی برای جلوگیری از کاهش دمای آب در برج های خنک کننده و ممانعت از یخ زدن آنها، بای پس آب می باشد. در این شرایط برای پیاده سازی این روش کافیست آب با دمای بالا با سرعت زیاد در جهت عکس و به صورت مستقیم به تشت منتقل شود.

جلوگیری از یخ زدگی برج خنک کننده در زمستان

نظارت مداوم برج خنک کننده در زمستان

در بسیاری از مواقع به دلیل عدم استفاده از برج های خنک کننده ممکن است به صورت طولانی مدت در شرایط یخ زدگی پایدار قرار گیرد. این یخ زدگی آسیب های زیادی را به بخش های مختلف برج وارد می کند و به همین دلیل لازم است تمام بخش ها و قطعات دستگاه به صورت دوره ای و هر یک یا دو روز یک مرتبه بررسی و نظارت شوند.

بررسی قطعات برج خنک کننده پس از خاموشی در زمستان

به دلایل مختلف ممکن است برج های خنک کننده در فصل زمستان به طور کامل خاموش شوند. در این صورت باید توجه داشته باشید که قطعات فلزی و چوبی ممکن است تغییر حجم داده و کوچک تر شوند. به همین دلیل باید پیچ و مهره ها، قطعات چوبی و فلزی و نردبان و پله ها همگی با دقت بررسی شوند.

نگهداری از برج خنک کننده در زمستان با هیتر ترموستات

قطعات و سیستم های گرم کننده از قبیل هیتر ترموستات یکی از گزینه های کاربردی در روزهای سرد سال می باشد. با روشن شدن این قطعات دمای آب داخل برج افزایش پیدا نموده و یخ زدگی لوله و اتصالات جلوگیری میشود.
علاوه بر هیتر ترموستات، از هیتر سنسوردار نیز می توان برای این منظور استفاده نمود. در مسیر عبور آب دو سنسور قرار گرفته و حداقل و حداکثر دمای آب روی آنها تنظیم میشود. در شرایطی که سنسور اول دمای آب را کمتر از حد استاندارد تشخیص دهد، هیتر روشن میشود. اگر سنسور دوم دما را بیش از مقدار استاندارد تشخیص دهد، فرمان خاموش شدن هیتر را ارسال می کند. استفاده از این تجهیزات برای نگهداری از برج خنک کننده در زمستان و جلوگیری از یخ زدن آنها کاربرد زیادی دارد.

جلوگیری از یخ زدن برج خنک کننده با ضد یخ

از دیگر روش ها و نکات مهم برای جلوگیری از یخ زدگی برج های خنک کننده در روزهای سرد سال، استفاده از ضد یخ می باشد. البته ضد یخ برای محیط های صنعتی کاربرد زیادی ندارد چون منجر به تشکیل رسوب و گرفتگی لوله و اتصالات میشود.

نگهداری از برج خنک کننده خاموش در زمستان

خاموش شدن برج های خنک کننده در زمستان می تواند تا حد زیادی از مصرف انرژی جلوگیری کند. اما لازم است در نگهداری از این دستگاه ها به موارد متعددی توجه شود که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • به منظور جلوگیری از زنگ زدگی قطعات مختلف از قبیل چرخ دنده ها باید به صورت مرتب بررسی شده و از مهارکننده های مناسب استفاده شود.
  • چرخ دهنده و فن بهتر است به صورت مرتب روغن کاری شود تا کارایی خود را از دست ندهند.
  • قبل از خاموش شدن برج بای آب موجود در لوله ها و تشت کاملا تخلیه شده و دریچه های کنترل نیز باز باشند.
  • برای روشن شدن برج های خنک کننده در زمستان، حتما بار حرارتی ایجاد شود. روشن شدن دستگاه بدون بار حرارتی به دلیل سرعت پایین آب خیلی زود منجر به یخ زدگی می شود.

علاوه بر موارد فوق، نظارت و بررسی کامل تمام قطعات و بخش های داخلی دستگاه و ممانعت از زنگ زدگی و خرابی آنها و همچنین جلوگیری از پرتاب شدن آب به بیرون نیز از جمله نکات مهم نگهداری از برج خنک کننده در زمستان می باشند. عدم توجه به این موارد آسیب های جدی به دستگاه وارد نموده و منجر به ایجاد ترک و شکستگی و اختلال در عملکرد آنها خواهد شد.

مقالات آموزشی تصفیه آب و فاضلاب

مطالب مرتبط

اویل اسکیمر

اویل اسکیمر

بازدیدها: 0اویل اسکیمر (Oil Skimmer) از مهم‌ترین تجهیزات در صنعت تصفیه فاضلاب به شمار می‌روند که به منظور جداسازی لایه‌های روغنی و نفتی از سطح آب و فاضلاب استفاده می‌شوند.…
فلوکولانت چیست؟

فلوکولانت چیست؟

بازدیدها: 2فلوکولانت‌ها یا مواد لخته‌ساز، ترکیبات شیمیایی پرکاربردی هستند که به تشکیل توده‌های بزرگ‌تر از ذرات ریز و معلق در محلول کمک می‌کنند. این فرآیند که فلوکولاسیون نام دارد، به…
فاضلاب خاکستری چیست؟

فاضلاب خاکستری چیست؟

بازدیدها: 10امروزه، کمبود آب به یکی از چالش‌های اساسی در سطح جهانی تبدیل شده است. منابع آب تازه به‌طرز چشمگیری کاهش یافته و آلودگی آن‌ها به یک معضل جدی بدل…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید