سود پرک (کاستیک سودا)

سود پرک (کاستیک سودا)

بازدیدها: 18

سود پرک یا کاستیک سودا (Caustic Soda) که به نام سود سوز آور نیز شناخته می شود یکی از قوی ترین و معروف ترین بازها در میان سایر مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب می باشد که در صنعت کاربرد گسترده ای دارد. این ماده قلیایی به دلیل واکنش پذیری بسیار بالا و تولید گرما در شرایط برخورد با آب منجر به سوختگی شده و به همین دلیل با نام سود سوز آور نیز شناخته شده می باشد. هیدروکسید سدیم (Sodium hydroxide) از دیگر نام های ارائه شده برای این ماده بوده و به شیوه های مختلف با درجه خلوص های متنوع قابل تولید می باشد. معرفی کامل NaoH ، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی، کاربرد، قیمت و نحوه خرید و فروش آن ها در ادامه بررسی خواهند شد.
سود پرک با اسامی دیگری مانند: کاستیک سودا (Caustic Soda)، سود سوز آور، سود جامد پرک، هیدروکسید سدیم و گاهی چربی گیر صنعتی نیز شناخته می شود.

سود پرک یا سدیم هیدروکسید چیست؟

سود پرک ماده ای جامد و سفید رنگ می باشد که به صورت ورقه های نازک و کوچک و پرک شده در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده شیمیایی با خاصیت قلیایی بسیار زیاد با نام های مختلفی همچون کاستیک سودا، سود سوزآور، هیدروکسید سدیم شناخته شده می باشد. فرمول شیمیایی هیدروکسید سدیم NaoH بوده و از مهم ترین ویژگی های این ماده می توان به قدرت جذب بالای دی اکسید کربن و رطوبت موجود در هوا و ایجاد گرما اشاره نمود. همچنین لازم به ذکر است که کاستیک سودا قدرت چربی گیری بسیار بالایی داشته و PH را کاهش داده و خاصیت اسیدی را از بین میبرد. به همین دلیل در تصفیه آب کاربرد گسترده ای دارد.

کاستیک سودا چیست

روش تولید سود پرک یا کاستیک سودا چیست؟

در صنعت هیدروکسید سدیم را به شیوه های مختلفی تولید می کنند و بر همین اساس نیز درجه خلوص و کیفیت های متفاوتی دارند. از جمله روش های پرکاربرد برای تولید سود سوز آور می توان به موارد زیر اشاره نمود:

تولید کاستیک سودا با الکترولیز NaCL

در این روش کاتد جیوه مورد استفاده قرار گرفته و پس از الکترولیز، علاوه بر سود پرک، گاز کلر و جیوه نیز تولید میشود. این گازها خطرات زیادی را به همراه دارند و منجر به ایجاد آلودگی می شوند. در واقع پس از الکترولیز کلرید سدیم با کاتد جیوه، هیدروکسید سدیم و هیدروژن و گازهای جانبی تولید میشوند. رابطه تولید هیدروکسید سدیم با الکترولیز NaoH به صورت زیر می باشد:

Na+ + e + xHg → NaHgx

۲Cl– → Cl۲ + ۲e

NaHgx + H۲O →  NaOH +  H۲ + xHg

۴H+ + → NO + ۲H۲O

۲NO + Cl۲ → ۲NOCl

خرید سود پرک

تولید سود پرک با سلول دیافراگمی

در روند تولید کاستیک سودا با این روش از سلول های دیافراگمی استفاده میشود. از مهم ترین مزایای این روش می توان به عدم تولید گازهای مخرب جیوه و کلر اشاره نمود. اما لازم به ذکر است که سودهای تولید شده به این روش درجه خلوص کمتری دارند.

تولید هیدروکسید سدیم از ترکیب سدیم و آب

در این روش همان طور که مشخص است، سدیم فلزی خالص با آب واکنش برقرار می کند. البته توجه داشته باشید که خطرات تولید سود پرک با این روش بسیار زیاد بوده و گاز نیتروژن تولید شده در آن منجر به آتش سوزی خواهد شد. به همین دلیل در محیط های کاملا استاندارد و ایمن و آزمایشگاه ها باید این فرآیندها انجام شوند.

تولید سود سوزآور از ترکیب هیدروکسید کلسیم و کربنات سدیم

از دیگر روش های مورد استفاده برای تولید هیدروکسید سدیم می توان به برقراری واکنش بین هیدروکسید کلسیم و کربنات سدیم اشاره نمود. رابطه تولید در این روش به صورت زیر می باشد:

Na۲CO۳ + Ca(OH)۲ → NaOH + CaCO۳

ویژگی سود پرک

روش استفاده از سود پرک یا هیدروکسید سدیم چیست؟

استفاده از سود سوز آور نیاز به رعایت استانداردها و اصول ایمنی دارد، در غیر این صورت می تواند منجر به خسارت های مادی و جانی شود. با توجه به اینکه این ماده شیمیایی در صورت تماس با آب به سرعت واکنش برقرار نموده و گرما تولید می کند، به همین دلیل برخورد آن با پوست منجر به سوختگی شدید میشود. علاوه براین، تماس سود پرک با چشم منجر به کوری میشود و به همین دلیل حتما باید از عینک های مخصوص استفاده شود.

همان طور که اشاره شد، کاستیک سودا قدرت جذب بالایی داشته و دی اکسید کربن و رطوبت هوا را به خود جذب نموده و حرارت تولید می کند. به همین دلیل باید در ظرف های مخصوص و در بسته نگهداری شوند.

ویژگی های فیزیکی سود پرک

مهم ترین ویژگی های فیزیکی سود پرک با درجه خلوص بالا می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سود پرک جامد سفید رنگ بدون بو می باشد که در دمای 319 درجه سانتی گراد ذوب میشود.
  • این ماده شمیایی در دمای 1388 درجه سانتیگراد به نقطه جوش میرسد.
  • سود به آسانی در آب حل شده و در حلال های غیر قطبی نامحلول می باشد.
  • چگالی این ماده 2.13 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد.
  • وزن مولکولی سود پرک 40 گرم بر مول می باشد.

ویژگی های فیزیکی سدیم هیدروکسید

ویژگی های شیمیایی سود پرک

مهم ترین ویژگی های شیمیایی این مواد می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:

  • در اثر واکنش کاستیک سودا با اسید، نمک و آب تولید میشود.
  • واکنش پذیری این ماده با آب گرمازا می باشد
  • به دلیل خاصیت قلیایی بالا، قدرت زیادی در تنظیم PH دارد.

کاربرد سود پرک در تصفیه آب

یکی از اصلی ترین موارد کاربرد هیدروکسید سدیم در صنعت تصفیه آب می باشد که برای تنظیم PH می توان از آن استفاده نمود. در بسیاری از فرآیندهای تصفیه شیمیایی به منظور گندزدایی و ضد عفونی از مقدار زیادی کلر استفاده میشود. ورود کلر زیاد به آب باعث افزایش خاصیت اسیدی آب شده و در نهایت مشکلات پوستی و تنفسی زیادی را به همراه دارد. به همین دلیل می توان در این شرایط از سود پرک به مقدار استاندارد و متناسب با شرایط محیط استفاده کرد.

همچنین لازم به ذکر است که ورود این مواد به آب باعث کاهش خاصیت اسیدی آن شده و قدرت خورندگی را کاهش می دهد. آب هایی که قدرت خورندگی بالایی دارند به مرور منجر به تخریب لوله و تاسیسات و محصولات تصفیه آب میشود.

سود پرک

کاربرد کاستیک سودا در صنعت

علاوه بر تصفیه آب و تنظیم PH آن، از سود سوزآور در سایر صنایع نیز استفاده میشود و می توان گفت یکی از پرکاربردترین مواد قلیایی می باشد. این ماده باز در تولید خمیر سلولزی و کاغذ، چربی گیری، تولید مواد غذایی و آب میوه ها، تولید آلومینیوم و پارچه و ابریشم مصنوعی کاربرد دارد.

کاربرد سود پرک در تصفیه آب

کاربرد سود پرک در تصفیه آب

بازدیدها: 6کاربرد سود پرک در تصفیه آب به دلیل قلیایی بودن سود و افزایش PH آب بسیار گسترده بوده و از خوردگی لوله و تاسیسات تصفیه خانه ها جلوگیری می…
کاربرد سود پرک در کاغذ سازی

کاربرد سود پرک در صنایع کاغذ سازی

بازدیدها: 4کاربرد سود پرک در صنایع کاغذ سازی به دلیل قیمت ارزان و همچنین قدرت بالا در چربی زدایی و خالص سازی در تمام دنیا بسیار زیاد می باشد. سود…
کاربرد سود پرک در چربی گیری

کاربرد سود پرک در چربی گیری

بازدیدها: 9کاربرد سود پرک در چربی گیری به دلیل واکنش پذیری بالا و تولید گرما در اثر تماس با رطوبت می باشد و به همین دلیل از آن در بسیاری…
کاربرد سود پرک در تولید آلومینیوم

کاربرد سود پرک در تولید آلومینیوم

بازدیدها: 4کاربرد سود پرک در آلومینیوم به دلیل قدرت زیاد در خالص سازی سنگ بوکسیت می باشد و که در دمای بالا با سنگ های معدنی وارد واکنش شده و…
کاربرد سود پرک در نساجی

کاربرد سود پرک در صنایع نساجی

بازدیدها: 17کاربرد سود پرک در صنایع نساجی بیشتر در مرحله رنگرزی بوده و منجر به بهبود کیفیت رنگ و جلوه ظاهری و همچنین ماندگاری آن خواهد شد. سود پرک که…

مضرات سود پرک

با توجه به قدرت خورندگی بسیار بالای سود پرک، استفاده از آن نیاز به رعایت استانداردها و اصول ایمنی را دارد. این مواد مضرات متعددی را به همراه دارند که برخی از آنها عبارتند از:

  • به دلیل قدرت بسیار بالای سود در از بین بردن چربی، با سرعت بسیار زیاد تمام چربی موجود روی پوست انسان را از بین برده و منجر به ایجاد زخم میشود. استفاده از این مواد بدون دستکش های مقاوم منجر به سوختگی میشود.
  • ورود سود به معده و سیستم گوارشی نه تنها منجر به دل درد شدید شده، بلکه می تواند باعث سوختگی مری و بروز سرطان شود.
  • استفاده از سود بدون عینک های استاندارد به دلیل از بین بردن چربی روی چشم منجر به نابینایی میشود.
  • ورود گاز بسیار خطرناک سود به سیستم تنفسی منجر به سوزش و خارش شدید گلو و زخم های دهانی میشود.

ویژگی های سود سوزآور

قیمت سود پرک

برندهای مختلفی این مواد را تولید می کنند و درجه خلوص و کیفیت ارائه شده برای آنها با هم فرق دارد. به همین دلیل قیمت های ارائه شده برای سود پرک توسط فروشنده های مختلف متفاوت می باشد و نرخ ها در طیف های گسترده ای تغییر می کنند. به عنوان مثال، قیمت سود پرک 98 درصد نسبت به محصولاتی که درجه خلوص پایین تری دارند گران تر است. همچنین لازم به ذکر است، عمده یا جزئی بودن سفارش نیز می تواند تاثیر چشمگیری بر قیمت سود سوزآور داشته باشد و هر چه مقدار سفارش بیشتر باشد، به همان نسبت نرخ در هر کیلو کاهش پیدا خواهد کرد. برای استعلام قیمت سدیم هیدروکسید با کارشناسان فروش فرآب تدبیر تصفیه تماس بگیرید.

خرید سود پرک (کاستیک سودا- سود سوز آور)

اگر به دنبال خرید سود پرک هستید، قطعاً قیمت آن یکی از مهم‌ترین فاکتورها برایتان خواهد بود. این ماده به علت پرکاربرد بودن، طرفداران زیادی دارد و به دنبال آن مراکز عرضه مواد شیمیایی اقدام به فروش آن در سطح گسترده می‌کنند. در این بین، گروه صنعتی فرآب تدبیر، با عرضه بهترین و مرغوب‌ترین سود پرک، توانسته رضایت مشتریان خود را به دست آورد. اما علت این رضایت، تنها کیفیت عالی این محصول نیست.

فرآب تدبیر تصفیه به عنوان یکی از فروشنده های سود پرک به صورت عمده و جزئی با قیمت ارزان در این حوزه فعالیت دارد. سودهای ارائه شده توسط این تیم دارای درجه خلوص بالایی بوده و همگی بدون واسطه و با قیمت های ارزان به تمام نقاط ایران قابل ارسال می باشند.

فروش سدیم هیدروکسید عمده و کیلویی

به منظور تسهیل در روند فروش سود پرک، امکان ثبت سفارش آنلاین بر روی سایت فرآب تدبیر ارائه شده است. با تکمیل فرم پایین صفحه می توانید سفارش های بیش از 25 کیلوگرم را ثبت نموده و محصول مورد نظر را در هر نقطه از ایران تحویل بگیرید. لازم به ذکر است، فرآب تدبیر برای فروش سدیم هیدروکسید یا کاستیک سودا به صورت عمده با تناژ بالا تخفیف های ویژه ای را فراهم نموده است.

برندهای سود پرک

فرآب تدبیر محصولات برندهای زیر را به صورت عمده و کیلویی به فروش میرساند:

سود پرک کلر پارس

سودپرک کلر پارس

سود پرک از جمله محصولات بسیار مرغوب می باشد که با روش ممبران تولید شده و دارای درجه خلوص 98 درصد می باشد. با توجه به عدم یون جیوه در این نوع سود، کارایی بسیار مناسبی در صنعت و مصرف در صنایع غذایی دارد. بسته بندی های ارائه شده برای فروش سود پرک 25 کیلوگرم وزن داشته و در نساجی، چرمسازی، صنایع کاغذ سازی، روغن نباتی و همچنین تولید کود و شیشه مورد استفاده قرار میگیرند.

سود پرک کلران

سود پرک کلران

هیدروکسید سدیم کلران از جمله نام های شناخته شده می باشد که کیفیت و درجه خلوص بالایی دارد. ویژگی های این محصولات به صورت زیر می باشد:

  • خلوص سود پرک Naoh : 99/16 درصد
  • کربنات سدیم Na2CO3 : 0.43 درصد
  • نمک Nacl: 0.06 درصد
  • سولفات سدیم Na2SO4: 0.0047 درصد
  • آهن Fe: 12.5 میلی گرم بر کیلوگرم
  • فلزات سنگین: کمتر از 20 میلی گرم بر کیلوگرم
  • سولفات آلومینیوم Al2so4: کمتر از 20 میلی گرم بر کیلوگرم

سود پرک گوهر پارس

سود پرک گوهر پارس

شرکت گوهر شیمی که فعالت خود را از سال 1377 آغاز نموده است، یکی از نام های شناخته شده در زمینه تولید سدیم هیدروکسید می باشد. محصولات این مجموعه بر اساس استانداردهای بین المللی تولید شده و در صنایع غذایی، نساجی، کشاورزی، و تولید مواد شوینده و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. این محصولات به صورت کیسه های 25 کیلوگرمی، سطل 15 کیلوگرمی، بشکه 30 و 50 کیلوگرمی و همچنین جامبوبگ های 1000 کیلوگرمی ارائه می گردد.

سود پرک نیرو کلر

سود پرک نیرو کلر

نیروکلر از دیگر برندهای ایرانی شناخته شده در زمینه تولید سود سوزآور جامد می باشد. محصولات این مجموعه در صنایع تولید آلومینیوم، صنایع تولید مواد شوینده و مایع ظرفشویی، چرم سازی، فرآورده های معدنی، صنایع تولید پی وی سی، تولید الیاف ویسکوز، چربی زداها و همچنین فرآوری زیتون قابل استفاده می باشند. فروش سود پرک نیروکلر به صورت کیسه های 25 کیلوگرمی انجام شده و به سراسر ایران قابل ارسال می باشند.

مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب صنعتی

نیاز به مشاوره دارید؟

همین حالا جهت مشاوره رایگان، اطلاع از قیمت و مشخصات فنی محصولات با کارشناسان فراب تدبیر تماس بگیرید.

محصولات مرتبط

میکروسیلیس

میکروسیلیس

بازدیدها: 3میکروسیلیس یک محصول جانبی از صنایع فلز سیلیکون یا فروسیلیسیم است که در کوره‌های قوس الکتریکی به‌عنوان یک محصول جانبی از تولید…
کربن اکتیو

کربن اکتیو

بازدیدها: 7کربن اکتیو (activated carbon) یا زغال اکتیو یا کربن فعال از جمله مواد مورد استفاده در صنایع مختلف می باشد که به…
سیلیسیم دی‌اکسید (سیلیس)

سیلیس (سیلیسیم دی‌ اکسید)

بازدیدها: 18سیلیسیم دی اکسید یا سیلیس (SiO2) یکی از ترکیبات و کانی های اصلی موجود در پوسته زمین می باشد که دارای تنوع…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید