سختی گیر رزینی

سختی گیر رزینی

بازدیدها: 9

سختی گیر رزینی کاربردی ترین و رایج ترین نوع دستگاه های کاهش دهنده سختی آب می باشد که در انواع مختلف اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی و تولید و در صنعت تصفیه آب مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر قطعات موجود در مخزن، دانه های رزین اصلی ترین نقش را در این تجهیزات داشته و تا حد زیادی منیزیم و کلسیم موجود در آب را جذب می کنند. فراب تدبیر؛ تولیدکننده انواع دستگاه سختی گیر رزینی صنعتی در ادامه ویژگی های مختلف این محصولات را از قبیل نحوه عملکرد، اجزای تشکیل دهنده، قیمت و موارد مهم در طراحی و تولید و ساخت آنها را ارائه خواهد داد.

سختی گیر رزینی چیست؟

وجود منیزیم و کلسیم و سایر املاح در آب یکی از بزرگترین مشکلات در استفاده از آب های زیرزمینی بوده و بیماری های متعددی را به همراه دارند. علاوه بر تاثیرات منفی بر سلامت انسان، با افزایش سختی آب به مرور بر روی تجهیزات حرارتی نیز لایه هایی از رسوب ایجاد و منجر به خرابی و کاهش کارایی آنها خواهد شد. سختی گیر رزینی انتخابی ایده آل برای کاهش اثرات منیزیم و کلسیم موجود در آب بوده و با کمک دانه های رزین درجه سختی آب را کاهش و در نهایت آب نرم و بدون املاح را ارائه می دهد. رزین آنیونی و کاتیونی دانه های پلیمری بسیار کوچکی می باشند که دارای یون سدیم بوده و آنها را با کلسیم و منیزم موجود در آب جایگزین می کند.

نحوه عملکرد سختی گیر رزینی

به صورت خلاصه نحوه کار سختی گیر رزینی و روند ورود آب سخت با املاح زیاد به مخزن دستگاه سختی گیر و خروج آب نرم شامل گام های زیر می باشد:

  • آب دارای املاح و کلسیم و منزیم وارد مخزن سختی گیر شده و از روی لایه رزینی قرار گرفته بر روی بستر سیلیس عبور می کنند.
  • یون های سدیم موجود در دانه های رزین با کلسیم و منیزیم آب جا به جا شده و درجه سختی آب کاهش پیدا می کند.
  • در نهایت آب از روی بستر سیلیس عبور می کند و ذرات معلق در آن تا حد زیادی بر روی این بستر ته نشین می شوند.
  • پس از طی مراحل فوق، آب نرم از شیرهای خروجی به بیرون از مخزن منتقل میشوند.
  • در صورت کاهش کارایی دستگاه، عملیات احیا و شستشوی لایه رزین به صورت اتوماتیک یا توسط اپراتور انجام میشود.

سختی گیر رزینی چیست

نحوه بک واش سختی گیر رزینی

به دلیل کاربرد زیاد سختی گیر رزینی صنعتی در صنایع مختلف و آلوده شدن دانه های رزین با استفاده مداوم از آن، به مرور کارایی آنها کاهش پیدا می کند. به منظور جلوگیری از این شرایط و کمک برای احیای مجدد آنها لازم است شستشو انجام شود. نحوه بک واش سختی گیر رزینی به صورت زیر می باشد:

  • آب با فشار زیاد برخلاف جهت همیشگی از روی بستر رزینی عبور داده میشود.
  • بسیاری از املاح و مواد آلاینده و گل و لای انباشته شده روی رزین ها با شستشو از بین میروند.
  • محلول آب و نمک وارد دستگاه شده و احیای یون های از بین رفته را انجام می دهد.
  • در آخرین مرحله از نحوه بک واش سختی گیر رزینی، مجدد بستر رزین با آب خام شسته میشود. در این صورت املاح باقی مانده روی دانه های رزین به طور کامل تمیز میشوند.

انواع سختی گیر رزینی

با توجه به اهمیت بسیار زیاد کاهش سختی آب، تنوع زیادی در تجهیزات ارائه شده برای آن وجود دارد. به طوریکه می توان سختی گیرهای رزینی را بر اساس فاکتورهای متعدد گروه بندی کرد. به عنوان مثال، بر اساس جنس مخزن این سختی گیرها به دو گروه زیر دسته بندی میشوند:

سختی گیر فلزی

متریال در نظر گرفته شده برای بدنه مخزن این نوع سختی گیر فلزات بوده و با توجه به میزان ضخامت در نظر گرفته شده برای آنها، دارای درجه استحکام و مقاومت متفاوتی هستند. با توجه به حجم بالای املاح و مواد خورنده در آب، بدنه مخزن و بخش های داخلی آنها با رنگ های مخصوص پوشش داده شده و کاملا مقاوم میشوند. در غیر این صورت به مرور امکان ایجاد ترک و شکستگی بر روی آنهل وجود خواهد داشت.

سختی گیر فایبرگلاس رزینی

سختی گیر رزینی FBR از دیگر نمونه تجهیزات در این زمینه می باشد که در آنها از مواد پلی اتیلن و اپوکسی و ونیل استر به همراه الیاف شیشه استفاده میشود. این نوع سختی گیر تا 6 بار فشار را تحمل نموده و گزینه ای کاربردی برای مجتمع های مسکونی می باشد و در محیط های صنعتی کاربرد کمی دارد.

علاوه بر موارد فوق، می توان سختی گیرهای رزینی را بر اساس نحوه عملکرد نیز در گروه های مختلفی قرار داد که عبارتند از:

سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک

با استفاده مداوم از این دستگاه به مرور لایه هایی از کلسیم و منیزیم بر روی دانه های رزین قرار گرفته و کارایی آنها را کاهش می دهد. به همین دلیل لازم است به شیوه های مختلف از جمله شستشوی معکوس نسبت به احیای آنها اقدام شود. سختی گیرهای رزینی تمام اتوماتیک دارای شیرهای مخصوصی هستند که قابل برنامه ریزی بوده و به صورت خودکار نسبت به شستشوی رزین اقدام می کنند. به عبارت دیگر، در این نوع سختی گیر نیاز به اپراتور انسانی نبوده و بازه های شستشو بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته به صورت اتوماتیک اجرا شده اما در روند و نحوه بک واش سختی گیر رزینی تفاوتی وجود ندارد .

سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک

نوع دیگری از سختی گیرهای رزینی دارای شیرهای نیمه اتوماتیک هستند که فرآیند احیا و شستشوی لایه های رزین را تنها در شرایطی انجام می دهند که از طرف اپراتور انسانی فرمان ارسال شود. این دستگاه ها به دلیل نیاز به اپراتور و غیر قابل برنامه ریزی بودن شیرهای شستشو، قیمت ارزان تری نسبت به نوع تمام اتوماتیک دارند.

انواع سختی گیر رزینی

انواع رزین در دستگاه سختی گیر

علاوه بر تفاوت هایی که در ساختار و نحوه عملکرد و همچنین جنس مخزن در این تجهیزات وجود دارد، نوع رزین به کار رفته در آنها نیز با هم تفاوت دارند. در حالت کلی دو نوع رزین آنیونی و کاتیونی در این دستگاه ها استفاده میشوند که ویژگی ها و قابلیت های آنها با هم فرق دارد. رزین های کاتیونی پلیمر هایی هستند که از آنها برای حذف سختی آب و تصفیه آب خانگی استفاده می شود. این ذرات قادرند منزیم وکلسیم آب را با با سدیم موجود جایگزین کنند. رزین های آنیونی که بخش آنیون های آن برای تبادل در تصفیه آب برای حذف کلر استفاده می شود. این رزین ها نیز به دوگروه ضعیف و قوی تقسیم می شود. در بخش نحوه عملکرد سختی گیر رزینی به نقش بسیار مهم دانه های رزین در کاهش یون های معلق اشاره شد.

اجزای سختی گیر رزینی

برای پیاده سازی تمام مراحل کاهش سختی آب توسط این دستگاه، قطعات و تجهیزات متعددی مورد استفاده قرار میگیرند که عبارتند از:

  • شیرهای آب ورودی و خروجی، شیر آب و نمک، شیرهای هواگیری
  • مخزن فلزی یا فایبرگلاس
  • منبع آب و نمک
  • بستر سیلیس و رزین
  • مانومتر سختی گیر

کاربرد سختی گیر رزینی

با توجه به مواردی که در نحوه عملکرد سختی گیر رزینی اشاره شد، از این تجهیزات در محیط های مختلفی می توان استفاده نمود که برخی از آنها عبارتند از:

  • کاربرد دستگاه سختی گیر در تصفیه آب
  • کاربرد سختی گیر رزینی در صنایع غذایی و داروسازی
  • استفاده از سختی گیر در دیگ بخار و بویلر
  • استفاده از دستگاه سختی گیر صنعتی در کارخانجات کاغذ سازی

قیمت سختی گیر رزینی

در تعیین قیمت دستگاه سختی گیر رزینی فاکتورهای متعددی نقش دارند که از مهم ترین آنها می توان به ظرفیت مخزن و حجم اختصاص داده شده به آن اشاره نمود. علاوه براین، جنس و متریال در نظر گرفته شده برای بدنه مخزن و میزان ضخامت ورقه های فلزات یا فایبرگلاس نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی بر قیمت نهایی کار داشته باشد.  از دیگر بسیار مهم در تعیین قیمت سختی گیرهای رزینی می توان به نوع شیرهای چند راهه آنها اشاره کرد. دستگاه هایی که دارای شیرهای تمام اتوماتیک می باشند دارای قیمت بیشتری نسبت به نوع نیمه اتوماتیک دارند. با توجه به تنوع بالا در این نوع سختی گیر، پیشنهاد می کنیم برای استعلام قیمت با کارشناسان فاراب تدبیر تماس بگیرید.

خرید سختی گیر رزینی

در خرید این دستگاه ها لازم است به چند نکته مهم توجه شود که برخی از آنها عبارتند از:

  • ظرفیت مخزن این دستگاه ها متفاوت بوده و متناسب با شرایط محیط مورد نظر و میزان آب ورودی به آنها باید انتخاب شود.
  • جنس بدنه مخزن دستگاه ارتباط مستقیم با مقاومت و استحکام آنها دارد. برای مجتمع های مسکونی و محیط هایی که آب ورودی به آنها کم می باشد، سختی گیرهای فایبرگلاس و برای بخش های صنعتی و بزرگ از نوع فلزی بهتر است استفاده شود.
  • سختی گیرهای اتوماتیک رزینی عملکرد بهتری نسبت به نیمه اتوماتیک داشته و مدیریت برای احیا و شسشتوی آنها راحت تر صورت میگیرد.

ساخت و طراحی سختی گیر رزینی

طراحی و ساخت سختی گیر رزینی نیاز به دقت بسیار بالایی داشته و لازم است استانداردهای متعددی در آنها لحاظ شود. کارشناسان و مهندسین گروه فراب تدبیر تمام مراحل طراحی را با دانش و تخصص بالا انجام داده و در نهایت موفق به ساخت محصولاتی با کیفیت و متنوع شده اند. تمام این تجهیزات دارای مخزن با بدنه بسیار مقاوم بوده و کاملا در برابر مواد خورنده مقاومت دارند.

مزایا سختی گیر رزینی

مهم ترین دلایل استفاده از این نوع سختی گیر عبارتند از:

  • کاهش املاح موجود در آب و افزایش کیفیت آنها و کمک به حفظ سلامت انسان
  • کاهش املاح آب و ممانعت از ایجاد رسوب بر روی تجهیزات سیستم های حرارتی و بویلر و غیره
  • افزایش کیفیت آب و حذف بو و مزه بد آن
  • افزایش کیفیت رنگ در صنایع رنگرزی و تولید کاغذ

نحوه محاسبه ظرفیت سختی گیر رزینی

برای محاسبه میزان ظرفیت مخزن این نوع سختی گیر لازم است اطلاعاتی از قبیل حجم آب مصرفی، سختی آب که از تفاضل سختی غیر مجاز آب و سختی مجاز حاصل میشود و همچنین زمان یا سیکل شستشو را بدست آورید. در نهایت حجم آب مصرفی و سختی آب را در 60*24 ضرب نموده و بر 17.1 تقسیم نمایید. حاصل این رابطه میزان ظرفیت سختی گیر می باشد.

تجهیزات تصفیه آب

نیاز به مشاوره دارید؟

همین حالا جهت مشاوره رایگان، اطلاع از قیمت و مشخصات فنی محصولات با کارشناسان فراب تدبیر تماس بگیرید.

محصولات مرتبط

مخازن FRP

مخازن FRP

بازدیدها: 23مخازن FRP  (Fiber Reinforced Plastic) از پرکاربردترین انواع مخازن در صنعت تولید محصولات تصفیه آب می باشد که به صورت چند جداره…
فیلتر کارتریج

فیلتر کارتریج

بازدیدها: 5فیلتر کارتریج Cartridge Filter استوانه های توخالی می باشند که از محصولات تصفیه آب و فاضلاب بوده و به منظور جداسازی ذرات…
فیلتر کربنی

فیلتر کربنی

بازدیدها: 13فیلتر کربنی که با نام های دیگری همچون فیلتر کربن اکتیو نیز شناخته شده می باشد، شیوه ای ساده و ارزان قیمت…
فیلتر شنی

فیلتر شنی

بازدیدها: 12فیلتر شنی sand filter از تجهیزات ارزان با ساختاری ساده بری از بین بردن ذرات معلق در آب می باشد که در…
آب شیرین کن صنعتی ro

آب شیرین کن صنعتی RO

بازدیدها: 23آب شیرین کن صنعتی RO از جمله تجهیزات تصفیه آب می باشد که رفتار و عملکرد آن از طبیعت الهام گرفته شده…

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سختی گیر رزینی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک چه تفاوتی با هم دارند؟ کیفیت خروجی این دو دستگاه متفاوت است؟

    پاسخ
    • سلام. تفاوت در نحوه فعالسازی و انجام فرایند احیای رزین و بک واش هست. مدل های اتوماتیک تمام این مراحل به صورت خودکار توسط دستگاه انجام میشود و کیفیت خروجی آن به دلیل کاهش درصد خطای انسانی و احیا و شستشو در زمان مناسب دستگاه و رزین ها بیشتر است

      پاسخ
  • انورزاده
    می 12, 2023 6:06 ب.ظ

    سلام خسته نباشید. کاتالوگ سختی گیرهای رزینی رو از کدوم بخش سایت میتونیم مشاهده کنیم؟ مشخصات محصولات در این صفحه نیست

    پاسخ
    • سلام جناب انورزاده. برای دریافت کاتالوگ و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن 02633412707 تماس بگیرید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید