میکروسیلیس

میکروسیلیس

بازدیدها: 3

میکروسیلیس یک محصول جانبی از صنایع فلز سیلیکون یا فروسیلیسیم است که در کوره‌های قوس الکتریکی به‌عنوان یک محصول جانبی از تولید شیشه به دست می‌آید. این محصول غیر کریستالی، پوزولانی است و امروزه در تهیه بتن‌های مقاوم، بتن‌های آب‌بند و بتن‌های نفوذناپذیر بسیار کاربرد دارد. استفاده از میکروسیلیس بتن با توجه به خاصیت و مزیت‌هایی که دارد در کشورهای پیشرفته با استقبال خوب صنعتگران و سازندگان مواجه شده و از کاربردی ترین مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب به شمار می رود. در ادامه به معرفی این ماده و کاربردها پرداخته و قیمت و نحوه خرید عمده و جزئی آنها را شرح خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های میکروسیلیس

میکروسیلیس بتن پودر سفید خاکستری ‌رنگی است که در مقایسه با سیمان پرتلند معمولی اندازه ذرات آن دو برابر کوچک‌تر بوده و قطری کمتر از یک میکرون دارد. این موضوع کمک می‌کند تا به‌راحتی فضای خالی بین ذرات سیمان در بتن با آن پر شود. توجه داشته باشید هر چه میزان رنگ پودر تیره‌تر باشد، میزان کربن در آن بیشتر است. این ماده حاوی ۹4 تا ۹6 درصد دی‌اکسید سیلیسیم بوده و وزن این پودر حدود 250 گرم در سانتیمتر مکعب است. این محصول را باید دور از سرما، گرما و رطوبت نگهداری کنید. نقطه انجماد این پودر، صفر درجه سانتی‌گراد است.

ویژگی های میکروسیلیس

کاربرد پودر میکروسیلیس

یکی از کاربردهای آن استفاده در بتن است. از عملکرد این مواد در بتن پر کردن فضای خالی بین ذرات سیمان می باشد که مقاومت و دوام بتن را بهبود می‌بخشد؛ چون توزیع یکنواخت‌تری را ایجاد می‌کند. بتن میکروسیلیسی قادر است به‌شدت از آرماتورها و جاسازی‌ها در برابر عوامل تهاجمی محافظت کند. توجه داشته باشید با استفاده از این ماده نرم در بتن باید مصرف آب را نیز افزایش دهید یا از روان کننده بتن استفاده کنید، زیرا این مواد نرم‌تر واکنش‌پذیرتر می باشند. لازم به ذکر است که این پودر در بتن کاربرد داشته و نباید با مواد دیگری مخلوط شود.

عوارض استفاده از پودر میکروسیلیس

از عوارض میکروسیلیس می‌توان به استنشاق آن اشاره کرد که برای ریه‌ها مضر است. به دلیل اینکه این ذرات بسیار ریز هستند، هنگام تنفس متوجه ورود آن‌ها به ریه نخواهید شد. همچنین این ماده می‌تواند از طریق چشم و پوست وارد بدن شود. توصیه می‌شود کارگرانی که با این ماده در حال کار کردن هستند نکات ایمنی ازجمله استفاده از دستکش، عینک و ماسک را رعایت کنند تا دچار عارضه‌های تنفسی نشوند.

انواع میکروسیلیس

میکروسیلیس در انواع مختلف پودری، دوغابی و ژل قابل تهیه است.

پودر میکروسیلیس

پودر میکروسیلیس در انواع پودری غیر متراکم، پودری متراکم و پودری گلوله شده تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع غیر متراکم به دلیل چگالی ۲۰۰ kg/m3 تا ۳۰۰ kg/m3 و نوع گلوله شده به دلیل چگالی بالاتر از ۶۰۰ kg/m3 برای استفاده در بتن مناسب نیستند. نوع پودری این مواد را می‌توانید به‌صورت بسته‌بندی کیسه‌ای تهیه کنید. به دلیل اینکه این پودر نرم، دارای ذرات بسیار ریزی است، حمل‌ونقل و استفاده از آن کمی دشوار می باشد. این دو عامل باعث شده است که از نوع پودر خشک آن کمتر استفاده شود.

پودر میکروسیلیس

دوغاب میکروسیلیس

در نوع دوغاب، پودر تنها با آب مخلوط می‌شود که بین ۴۰ تا ۶۰ درصد مخلوط، پودر است. می‌توانید این محصول را به‌صورت سطل یا بشکه‌ای خریداری کنید تا عاری از هرگونه گردوغبار باشد. انتقال دوغاب به ظرف محتوای بتن کاری بسیار راحت است.

ژل میکروسیلیس

این محصول از مخلوط پودر میکروسیلیس، آب و روان کننده تهیه می‌شود و حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از حجم محصول، پودر است. بین ژل و دوغاب، دوغاب خاصیت پخش‌شدگی بیشتری دارد.

مزیت استفاده از پودر میکروسیلیس در بتن

عوامل مهمی در مقاومت بتن تأثیرگذار هستند، از جمله نسبت آب به سیمان، نوع سیمان و مواد افزودنی به بتن که مقاومت فشاری را حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد و مقاومت خمشی را بیش از 10 درصد افزایش می‌دهد؛ اما نکته‌ای که وجود دارد این است که عملکرد این مواد در بتن باعث استفاده بیشتر آب در بتن می‌شود.

بهبود منافذ لایه‌ها

زمانی که بتن‌ریزی بر روی سنگ‌دانه‌ها انجام می‌شود، به دلیل تراکم ذرات، چسبندگی به‌درستی انجام نمی‌شود. علاوه براین؛ در این لایه آب انداختگی بتن وجود دارد. از خاصیت میکروسیلیس داشتن بافت نرم است که این خاصیت کمک می‌کند تا این پودر به تمام لایه‌ها نفوذ پیداکرده و تمام منافذ را مسدود کند.

مقاومت بالا در محیط‌های مختلف

با کاهش نسبت آب به سیمان در بتن‌های میکروسیلیس، نفوذپذیری یون‌های کلراید کاهش چشمگیری پیدا می‌کند و این موضوع می‌تواند خوردگی را بسیار کاهش دهد. همچنین افزودن این مواد دوام و طول عمر بتن را در مقابل حملات سولفاتی بالا می‌برد. با جایگزینی حدود ۱۰ درصد از سیمان با میکروسیلیس از نفوذ آب به داخل بتن جلوگیری می‌شود، درنتیجه یخ‌زدگی رخ نمی‌دهد.

تأثیر میکروسیلیس در کاربرد بتن

ازجمله مصارف بتن می‌توان به کف سازی اشاره کرد. کف اماکنی مانند فرودگاه‌ها و مکان‌هایی که ماشین‌آلات سنگین در آن تردد دارند، استفاده از یک بتن مقاوم، بادوام و همچنین آب‌بند بسیار مهم و کاربردی است. برای افزایش مقاومت سایشی و ضربه‌ای بهتر است در مخلوط بتن‌های کف سازی از میکروسیلیس استفاده کنید.
اگر ذرات سیمان را با ذرات میکروسیلیس مقایسه کنید، در مقابل یک‌ذره سیمان می‌توان گفت میلیون‌ها ذره از این مواد وجود دارد. این ویژگی باعث شده است تا نفوذپذیری به بتن‌هایی که حاوی این ماده شیمیایی هستند به‌طور چشمگیری کاهش پیدا کند. یکی از موارد مهم استفاده از بتن میکروسیلیس برای ساخت کانال آب، سد، سازه‌های دریایی و مخازن آب است. استفاده از پودر آن در بتن آب‌بندی، عمق نفوذ آب را تا شش برابر کاهش می‌دهد. این ماده ممکن است تخلخل را به‌طور کامل برطرف نکند، اما حفره‌های بزرگ را به حفره‌های کوچک‌تر تبدیل می‌کند.
در برخی از پروژه‌ها بتن باید به حالت پاشیده شدن استفاده شود. در این نوع از بتن‌ها آنچه حائز اهمیت است، چسبندگی و پیوستگی بین ذرات بتن است. با عملکرد این مواد در بتن به‌خوبی چسبندگی‌های لازم ایجاد می‌شود.‌

قیمت میکروسیلیس

قیمت این مواد با توجه به اندازه ذرات و نوع آنها و کیفیت متغیر می باشد. علاوه براین، میزان سفارش و عمده یا جزئی بوده آنها و همچنین نحوه خرید و تعداد واسطه های موجود بین خریدار و فروشنده نیز بر قیمت ها تاثیر بسزایی دارند. برای استعلام قیمت میکروسیلیس می توانید با کارشناسان فروش فرآب تدبیر تماس بگیرید.

خرید میکروسیلیس

جهت خرید عمده و جزئی این مواد با قیمت ارزان می توانید از خدمات فرآب تدبیر استفاده نمایید. تمام مواد ارائه شده توسط فرآب تدبیر دارای کیفیت تضمین شده بوده و بدون واسطه به تمام نقاط ایران قابل ارسال می باشند.

مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب صنعتی

نیاز به مشاوره دارید؟

همین حالا جهت مشاوره رایگان، اطلاع از قیمت و مشخصات فنی محصولات با کارشناسان فراب تدبیر تماس بگیرید.

محصولات مرتبط

کربن اکتیو

کربن اکتیو

بازدیدها: 7کربن اکتیو (activated carbon) یا زغال اکتیو یا کربن فعال از جمله مواد مورد استفاده در صنایع مختلف می باشد که به…
سیلیسیم دی‌اکسید (سیلیس)

سیلیس (سیلیسیم دی‌ اکسید)

بازدیدها: 18سیلیسیم دی اکسید یا سیلیس (SiO2) یکی از ترکیبات و کانی های اصلی موجود در پوسته زمین می باشد که دارای تنوع…
سود پرک (کاستیک سودا)

سود پرک (کاستیک سودا)

بازدیدها: 18سود پرک یا کاستیک سودا (Caustic Soda) که به نام سود سوز آور نیز شناخته می شود یکی از قوی ترین و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید