فرایند A2O

فرایند A2O

بازدیدها: 11

دسترسی سریع به عنوان ها:

فرایند A2O چیست؟

فرآیند A2O یکی از روش های مورد استفاده برای تصفیه فاضلاب های صنعتی و بهداشتی می باشد که ترکیبی از شرایط بی هوازی، انوکسیک و هوازی را به کار می برد. این روش که بهبود یافته AO می باشد، به منظور فراهم کردن شرایط برای حذف فسفر، نیتروژن مورد استفاده قرار میگیرد. وجود نیتروژن و فسفر از جمله مشکلات بزرگی می باشند که در اغلب فرآیندهای تصفیه فاضلاب به دنبال حذف آنها با بالاترین راندمان هستند.

روش های بیولوژیکی معمول از قبیل AO قادر به حذف تمام مواد آلی و آلاینده ها از فاضلاب های بهداشتی و صنعتی نمی باشد، به همین دلیل تغییراتی در آن ایجاد شده و روشی به نام A2O ارائه شده است. در این روش علاوه بر فرآیندهای هوازی و بی هوازی، یک بخش میانی از فرآیندهای غیر هوازی در نظر گرفته شده است. به عبارت دیگر، در این فرآیند مراحل تصفیه بی هوازی، غیر هوازی و هوازی (anaerobic, anoxic, aerobic) در نظر گرفته شده است.

دلیل افزودن مرحله انوکسیک، فراهم کردن شرایط ایده آل برای تبدیل نیتروژن موجود در فاضلاب به گاز N2 می باشد.

فرایند A2O  یک روش تصفیه فاضلاب بیولوژیکی است که از سه مرحله اصلی تشکیل شده است:

  1. مرحله بی‌هوازی: در این مرحله، فاضلاب وارد راکتور بی‌هوازی می‌شود و با توجه به زمان ماند حدود 1 ساعت حذف فسفر اتفاق می افتد.
  2. مرحله انوکسیک: در این مرحله باکتری های هتروتروف برگشتی از قسمت هوادهی در غیاب اکسیژن آزاد، اکسیژن را از نیترات میگیرند و نیترات را به گاز N2  تبدیل میکنند.زمان ماند در این قسمت بین 1 تا 3 ساعت می باشد.
  3. مرحله هوازی: در نهایت، فاضلاب از راکتور بدون اکسیژن به راکتور هوازی یا منطقه‌ای منتقل می‌شود که در آن اکسیژن محلول به فاضلاب اضافه می‌شود. زمان ماند در این قسمت بین 8 تا 10 ساعت می باشد.

فرایند A2O چیست؟

مزایای فرآیند A2O

از مهم ترین مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در این فرآیند نیتروژن، فسفر حذف و BOD تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
  • راندمان 95 و 90 درصد در حذف نیتروژن و فسفر ورودی به چاه های جذبی به منظور کاهش میزان نیترات موجود در خاک
  • لجن مازاد تولید شده در این فرآیند نسبتا کم می باشد.
  • پیاده سازی و اجرای آسان
  • عدم نیاز به مصرف انرژی زیاد

کاربرد A2O

با توجه به راندمان بالای این روش در حذف نیتروژن و فسفر، کاربردهای متعددی دارد که برخی از آنها عبارتند از:

فرآب تدبیر با استفاده از دانش روز و رعایت استانداردها، امکان طراحی و تولید و ساخت تجهیزات این پکیج ها را به صورت سفارشی و بر اساس شرایط پروژه دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فرآب تدبیر تصفیه تماس بگیرید.

مقالات آموزشی تصفیه آب و فاضلاب

مطالب مرتبط

فاضلاب خاکستری چیست؟

فاضلاب خاکستری چیست؟

بازدیدها: 7امروزه، کمبود آب به یکی از چالش‌های اساسی در سطح جهانی تبدیل شده است. منابع آب تازه به‌طرز چشمگیری کاهش یافته و آلودگی آن‌ها به یک معضل جدی بدل…
چربی گیر CPI

چربی گیر CPI

بازدیدها: 2دستگاه چربی‌گیر CPI (Corrugated Plate Interceptor) یکی از انواع پیشرفته جداکننده‌های ثقلی است که در صنایع مختلف برای تفکیک روغن و چربی از آب به کار می‌رود. به‌دلیل عملکرد…
نمونه برداری فاضلاب

نمونه برداری فاضلاب

بازدیدها: 1نمونه برداری فاضلاب یکی از مراحل حیاتی در فرآیند تصفیه فاضلاب است که به دقت و صحت در انتخاب روش‌های تصفیه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی کمک می‌کند. این فرآیند…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید