بازدیدها: 18
سیلیسیم دی اکسید یا سیلیس (SiO2) یکی از ترکیبات و کانی های اصلی موجود در پوسته زمین می باشد که دارای تنوع بالایی بوده و در صنعت کاربرد گسترده ای دارد. این نوع از مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب که زیر مجموعه ای از کانی های سیلیکاته می باشند، در تصفیه آب، رنگرزی، تولید شیشه و صنعت تولید مواد غذایی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. برای آشنایی بیشتر با انواع سنگ silica و موارد کاربرد، قیمت و نحوه خرید عمده و جزئی آنها در ادامه با ما همراه باشید.
سیلیسیم دی اکسید یا سیلیس چیست؟
در اثر احاطه شدن سیلیکون با اکسیژن، کانی بسیار معروف و پرکاربرد به نام سیلیسیم دی اکسید بدست می آید که 59 درصد از پوسته زمین را به خود اختصاص داده است. این کانی در طبیعت به شیوه های مختلفی موجود بوده و از نظر شکل ظاهری با هم تفاوت دارند. علاوه بر تفاوت در شکل ظاهری، از نظر ویژگی ها و خاصیت ها نیز متفاوت می باشند. از جمله کانی های این خانواده می توان به کوارتز و فلدسپات اشاره نمود.
علاوه بر نوع طبیعی این کانی ها که در طبیعت به وفور پیدا میشوند، از ترکیب سیلیکات سدیم (Silicon dioxide) و اسید سولفوریک نیز می توان آنها را تولید کرد. این ذرات در آب نامحلول در آب بوده و اغلب به صورت پودر سفید رنگ در صنعت مورد استفاده قرار میگیرند.
پودر سیلیس چیست؟
این نوع از Silica ها در واقع همان سنگ های بزرگی هستند که با دستگاه های مخصوص به دانه ای بسیار کوچک و شبیه به پودر تبدیل میشوند. با توجه به مقاومت بسیار زیاد در برابر حرارت و نقطه ذوب بالای آن، از این پودرها در ریخته گری به وفور استفاده میشود.
سیلیس خوراکی چیست؟
نوع خاصی از سیلیس ها که در صنایع غذایی و داروسازی استفاده میشود، وارد بدن انسان شده و منجر به بهبود سیستم ایمنی میشود. لازم به ذکر است، پودر سیلیس به صورت مستقیم نباید وارد بدن انسان شود و قابل جذب نیست و به همین دلیل طی فرآیندهای مختلف در صنایع غذایی و داروسازی به نوع خوراکی تبدیل میشوند.
ساختار سیلیس
ساختار آن بر اساس مدل لوویس که با نماد شیمیایی و الکترون های چند ظرفیتی نمایش داده میشود، از مدل های پرکاربرد در تحقیقات می باشد. با توجه به اینکه سیلیکون در جدول تناوبی در گروه 14 و دوره 3 قرار دارد، دارای 4 الکترون ظرفیت هستند که برای پیوندهای شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند. بر همین اساس، ساختار سیلیس چهار ضلعی بوده و 4 الکترون آزاد دارد.
دانه بندی سنگ سیلیس
- سیلیسیم دی اکسید با دانه بندی 8-5 میلی میتر
- سیلیسیم دی اکسید با دانه بندی 5-3 میلی متر
- سیلیسیم دی اکسید با دانه بندی 3-2 میلی متر
- سیلیسیم دی اکسید با دانه بندی 2-1 میلی متر
انواع سیلیس
انواع سنگ سیلیس را می توان بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی کرد. به عنوان مثال، در یک دسته بندی کلی که بر اساس نحوه چیدمان ذرات انجام میشود، سیلیس آمورف و کریستالی در طبیعت موجود می باشد. علاوه براین، بر اساس سایر فاکتورها نیز می توان این نوع کانی را در گروه های مختلفی دسته بندی کرد که معروف ترین آنها شامل موارد زیر می باشند:
سیلیس کلوئیدی
کلوئید سیلیکا یا سیلیس کلوئیدی در فاز مایع قرار گرفته و سطح آن کاملا صاف و غیر متخلخل است. برای پایدارسازی این ذرات از روش های الکترواستاتیک استفاده شده و اندازه های آنها در بازه 3 تا 150 نانومتر متغیر می باشد. در گروه بندی این ذرات، اندازه و مقدار ph آنها عامل اصلی بوده و اندازه آنها بر اساس مساحت سطح مشخص میشود.
سیلیس کوارتز
کوارتز داری مقاومت الکتریکی بسیار بالایی بوده و در برابر شوک های حرارتی کاملا مقاوم است. به همین دلیل به آنها سنگ قدرت نیز گفته میشود و ساختار آنها شش وجهی بوده و در جواهرسازی کاربرد دارند. لازم به ذکر است، این گروه از سنگ های سیلیس دارای نقطه ذوب 169 درجه سانتی گراد می باشند.
فلینت
در ترکیب این کانی کربنات کلسیم، مواد آلی و کوارتز وجود داشته و کاربرد گسترده ای در صنعت تولید سرامیک و چینی دارد. از مهم ترین ویژگی های فیزکی و ظاهری فلینت ها می توان به رنگ قهوه ای روشن آنها اشاره نمود که البته در برخی مواقع با رنگ های سیاه و خاکستری نیز استخراج میشوند.
انواع سنگ سیلیس بر اساس درجه خلوص
سنگ سیلیکا را می تون بر اساس درجه خصلوص در 4 گروه دسته بندی کرد که از نظر کاربرد نیز با هم تفاوت دارند. این چهار گروه عبارتند از:
- سیلیس ممتاز: این نوع دارای درجه خلوص بالای 99 درصد می باشد.
- سیلیس درجه یک: درجه خلوص 98 درصد
- سیلیس درجه دو: کیفیت این سنگ ها کمتر از دو مورد قبل بوده و بیشتر در صنعت تولید آجر و ماسه آهکی مورد استفاده قرار میگیرند.
- سیلیس آمورف: مهم ترین ویژگی این سنگ ها، ترد و نرم بودن بلور آنها می باشد و در دمای بالا خیلی زود ساختار آنها شکسته میشود.
خصوصیات سیلیس درجه یک
کاربرد سیلیس (سیلیسیم دی اکسید)
سیلیسیم دی اکسید در اندازه و درجه خلوص مختلفی در طبیعت موجود می باشد و بر همین اساس نیز کاربردهای متفاوتی می توان برای آنها ارائه داد. مهم ترین موارد کاربرد این ذرات عبارتند از:
کاربرد سیلیس در صنایع
به جز تاثیرات مثبتی که سیلیسم دی اکسید بر کیفیت آب ایجاد می کند، در سایر بخش های صنعتی نیز از آن استفاده میشود. به عنوان مثال، یکی از کاربردهای اصلی این ذرات در صنعت تولید شیشه های سند بلاست می باشد. این نوع شیشه در واقع همان شیشه های سکوریت می باشند که پس از حرارت دهی در کوره های مخصوص و تماس با ذرات سیلیس به صورت مات و طرح دار تبدیل میشوند.
همچنین لازم به ذکر است که SIO2 در تولید کاشی و سرامیک، ریخته گری و تولید انواع عایق از جمله پشم شیشه و پشم سنگ مورد استفاده قرار میگیرند.
کاربرد سیلیس در تصفیه آب
کاربرد سیلیس در سندبلاست
کاربرد سیلیس در صنعت شیشه سازی
کاربرد سیلیس در صنعت ریخته گری
کاربرد سیلیس در بتن و سیمان
کاربرد سیلیس در تولید آجر ماسه آهکی
کاربرد سیلیس در تولید چسب کاشی
کاربرد سیلیس در ساخت سرامیک و کاشی
کاربرد سیلیس در تصفیه آب
دانه های بسیار ریز شن و ماسه از جمله کانی های پرکاربرد در صنعت تصفیه آب به شمار می روند که به خوبی می توانند مانع از عبور آلاینده ها شوند. یکی از موارد کاربرد اصلی آنها ایجاد بستر شنی در دستگاه های سختی گیر رزینی می باشد که از به هم پاشیدن دانه های رزین جلوگیری می کنند. در این تجهیزات ابتدا بستر سیلیس در نظر گرفته شده و سپس دانه های رزین بر روی آنها قرار میگیرد.
علاوه بر سختی گیر، در فیلتر شنی نیز این ذرات کاربرد بسیار زیادی دارند و تاثیر بسیار زیادی در افزایش کیفیت آب های عبوری از این فیلتر را دارند. در فیلترهای شنی آب از روی بستر سیلیس عبور کرده و با توجه به اینکه این ذرات بسیار کوچک بوده و در فاصله کمی از هم قرار دارند، ذرات معلق ریز در آب به آنها متصل میشوند. در تصفیه آب استانداردهای قابل قبول از این ذرات شامل موارد زیر می باشند: DIN 19623 , EN-12904 , ANSI/AWWAB100-96
روش مش بندی پودر سیلیس
مش، یک استاندارد است که برای توضیح اندازه و تراکم دانهها استفاده میشود، بطور خاص در مورد پودر سیلیس خالص میکرونیزه. این استاندارد بر اساس توزیع ذرات درون پودر اندازهگیری میشود و از اکثریت اندازه ذرات موجود در پودر برای نمایش کیفیت آن استفاده میشود. این شاخص مش برای ارزیابی کیفیت پودر مورد استفاده قرار میگیرد.
در علم خاکشناسی، دانهبندی خاک به مراحل الک کردن آن برای تعیین اندازه ذرات خاک اشاره دارد. به عبارت دیگر، اندازه ذرات خاک که باید از طریق الک یا سرن مورد نظر عبور کند، به عنوان دانهبندی خاک شناخته میشود. در واقع، یک توده خاک یا پودر مخلوط از دانهبندیهای مختلف است که شامل توزیعی از اندازههای متفاوت میباشد. به عنوان مثال، یک کیلوگرم از یک پودر ممکن است شامل 60 درصد ذرات زیر 10 میکرون و بقیه آن ذراتی با اندازه بیش از 10 میکرون باشد.
سیلیس با مش 325 چیست؟
سیلیس (SiO2) یکی از مواد سنگ بنای لعاب و فرمولاسیون بدنه رسی است. این ماده معدنی در بسیاری از محصولات سرامیکی مانند فلدسپات، بنتونیت و ماسه استفاده میشود، اما سیلیس خاص مورد اشاره در اینجا، نسخه خالص شده آن است. این نسخه از بهترین مش با اندازه 325 می باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد قیمت و خرید سیلیس مش 325، می توانید به وبسایت همدان سیلیکا مراجعه کنید.
در صنعت سرامیک، سیلیس با چند نام مختلف از جمله سنگ چخماق و کوارتز شناخته میشود. اگرچه بماند که برخی ممکن است در مورد صحت این نامها (به خصوص کوارتز) بحث کنند، ولی وقتی هر یک از این اصطلاحات را شنیدید، احتمالاً درحال جستجوی دستورالعملی برای استفاده از سیلیس هستید.
فرایند و عملکرد سیلیس مش ۳۲۵
در مورد عملکرد سیلیس نوع مش ۳۲۵ در خاکهای حاوی رس و لعاب، این ماده میتواند ذوب یا مواد شیشهای را در ماتریس رسی فراهم کند که به مواد اجازه میدهد تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. با این حال، سیلیس دارای نقطه ذوب نسبتاً بالاست؛ به همین دلیل برای تسریع در فرایند ذوب شدن، افزودن مواد دیگری که دمای ذوب آن را کاهش دهند، ضروری است. سیلیس میتواند به لعابها سختی و مقاومت جامدی بیشتری بخشید و انبساط حرارتی را کاهش دهد. در اجسام حاوی رس، ضریب انبساط حرارتی تا حدودی برعکس عمل میکند، به عبارت دیگر، افزایش میزان سیلیس مش ۳۲۵ منجر به افزایش انبساط حرارتی خواهد شد.
سیلیس مش ۳۲۵ در چه صنایعی کاربرد دارد؟
سیلیس مش ۳۲۵ در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، از جمله:
1. تولید قالبهای ریختهگری فلزات و درزگیرها
2. پاککنندههای صنعتی
3. تولید رنگ و چسب
4. استفاده در صنایع لعاب، کاشی و سرامیک، و کشاورزی
5. استفاده در تولید پودر کپسولهای آتشنشانی
6. استفاده در مواد شوینده مختلف مانند خمیردندان، صابون و مایع
7. استفاده به عنوان پرکننده در محصولات سرامیکی برای افزایش مقاومت و همچنین در لعابسازی
8. استفاده در تولید سیمان و بتن
9. استفاده در تولید صابون و مواد شوینده و پاککننده
این موارد نشان دهنده تنوع وسیع کاربردهای سیلیس مش ۳۲۵ در صنایع مختلف و اهمیت آن در فرآیندهای تولیدی مختلف است.
قیمت سیلیس
با توجه به تفاوت هایی که درجه خلوص و اندازه ذرات SIO2 وجود دارد، کاربرد و همچنین قیمت های ارائه شده برای آنها با هم فرق دارد. علاوه براین، میزان سفارش خرید و عمده یا جزئی بودن، خرید بدون واسطه و برند تولید کننده همگی از جمله فاکتورهایی هستند که می توانند در تعیین قیمت سیلیس نقش مهمی داشته باشند.
خرید سیلیس درجه یک
با توجه به تنوع بسیار زیاد در سنگ سیلیس و تفاوت هایی که در ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آنها وجود دارد، لذا در خرید باید دقت بالایی داشته باشید. کارشناسان فرآب تدبیر به منظور انتخاب آگاهانه مشتریان، مشاوره رایگان قبل از خرید سیلیس عمده و کیلویی ارائه داده و برندهای مختلفی را پوشش می دهند. سیلیس های ارائه شده در این مجموعه دارای درجه خلوص بالایی بوده و از نظر اندازه ذرات تنوع زیادی در آنها به چشم میخورد و به همین دلیل برای مصارف مختلف می توان از این محصولات استفاده نمود.
فروش سیلیس SIO2 جزئی و عمده
فرآب تدبیر از جمله مراکز تامین کننده و فروش سیلیس به صورت جزئی و عمده در درجه خلوص های مختلف می باشد که این محصولات را بدون واسطه به سراسر ایران ارسال می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصولات و نحوه ثبت سفارش و خرید می توانید با کارشناسان فروش فرآب تدبیر تماس بگیرید.