روش های تصفیه فاضلاب صنعتی

روش های تصفیه فاضلاب صنعتی

بازدیدها: 4

روش های تصفیه فاضلاب صنعتی  در هر یک از مراحل تصفیه فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی با توجه به نوع آلاینده های موجود در آنها متفاوت می باشد. در تعیین هر یک از این روش ها ابتدا شاخص های کیفی، شرایط دمایی و محیطی و تجهیزات در دسترس بررسی و در نهایت بهترین گزینه ها انتخاب و پیاده سازی میشوند. فرآب تدبیر؛ تولیدکننده محصولات تصفیه فاضلاب در ادامه رایج ترین روش ها برای تصفیه پساب های صنعتی را بررسی و ویژگی های آنها را شرح خواهد داد.

طراحی و تولید انواع پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی، پکیج تصفیه فاضلاب صنایع غذایی، مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب و دیگر خدمات در این راستا از جمله سوابق شرکت مهندسی فراب تدبیر در 15 سال گذشته می باشد.

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی، مشخصات فنی و ظرفیت های مختلف دستگاه ها با مهندسین شرکت فرآب تدبیرتماس داشته باشید.

026-34238162

تفاوت فاضلاب صنعتی و پساب چیست؟

به کلیه آب هایی که پس از مصرف برای مواردی خاص کیفیت اولیه خود را از دست می دهند پساب گفته می شود. بخش عمده پساب از آب تشکیل شده است. برای تهیه پساب باید فاضلاب مورد تصفیه قرار بگیرد تا بخش عمده ای آب قابل استفاده به نام پساب در صنایع مختلف اعم از کشاورزی و صنعت مورد استفاده قرار بگیرد. این درحالی است که فاضلاب به هیچ عنوان نمی تواند قبل از تصفیه مورد استفاده قرار بگیرد. بنابراین به فاضلاب تصفیه شده ای که بخش عمده آن را آب تشکیل داده باشد پساب می گویند.

 

تفاوت فاضلاب صنعتی و پساب

فاکتورهای مهم در تعیین روش های تصفیه فاضلاب صنعتی

روش‌های مختلف برای تصفیه پساب‌های صنعتی و شیمیایی در سراسر جهان به کار گرفته می‌شوند. انتخاب بهترین روش های تصفیه فاضلاب صنعتی نیازمند توجه به چندین فاکتور اساسی است که شامل موارد زیر می‌شود:

۱. مقدار چربی و ذرات کلوئیدی حاضر در فاضلاب

۲. مقدار یون‌های سمی نظیر روی، نیکل، کادمیم

۳. مقدار مواد جامد معلق و اندازه آنها

۴. درجه تجدیدناپذیری فاضلاب صنعتی

۵. پارامترهای کیفی از جمله BOD، COD، TSS و PH

۶. نوع مواد آلی و غیرآلی حاضر در فاضلاب

۷. کیفیت مورد نیاز برای فاضلاب خروجی جهت استفاده مجدد یا تخلیه در محیط زیست

۸. میزان فاضلاب ورودی به تصفیه‌خانه

با توجه به این فاکتورها، می توان از روش‌های مختلف تصفیه شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی استفاده کرد و تجهیزات لازم برای انجام این فرآیند تهیه کرد.

تصفیه شیمیایی فاضلاب صنعتی

چرا از خدمات شرکت مهندسی فراب تدبیر استفاده کنیم؟

  • طراحی و ساخت پکیج های  تصفیه فاضلاب بهداشتی و صنعتی
  • طراحی و ساخت انواع سیستم های تصفیه آب
  • تامین مواد شیمیایی صنعت آب و فاضلاب
  • ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش
  • بیش از 15 سال ارائه خدمات راه اندازی پکیج تصفیه برای شرکت های معتبر و دولتی
  • گروه مهندسان و طراحان حرفه ای و متخصص با تجربه

روش های فیزیکی تصفیه پساب های صنعتی

پس از اندازه گیری tss و تعیین میزان ذرات جامد معلق در پساب ها، با استفاده از تجهیزاتی همچون آشغالگیر و کلاسیفایر و دانه گیرها تکه های بزرگ و معلق جمع آوری میشوند. در انتخاب تجهیزات مورد استفاده برای این روش ها لازم است اندازه و ابعاد ذرات جامد معلق بررسی شوند. به عنوان مثال، اگر هدف جمع آوری شن و ماسه و دانه میوه های موجود در فاضلاب های صنعتی می باشد، با کلاسیفایر و سایر تجهیزاتی دانه گیری می توان این کار را انجام داد. در غیر این صورت، تکه های بزرگ با کمک آشغالگیرهای مکانیکی و دستی قابل حذف می باشند.

برای بهبود راندمان سایر روش های تصفیه فاضلاب صنعتی، در ورودی حوضچه های تصفیه خانه تجهیزات آشغالگیر نصب میشوند. عدم انجام صحیح این مرحله باعث میشود به سایر تاسیسات تصفیه خانه آسیب های جدی وارد شده و لوله ها مسدود شوند.

مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت مهندسی فرآب تدبیر ، سفارش طراحی و ساخت پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی

026-34238162

 

تفاوت فاضلاب صنعتی و پساب

روش بیولوژیکی تصفیه فاضلاب صنعتی

بسیاری از مواد آلی موجود در پساب ها و نیترات و فسفر را می توان به کمک میکروارگانیسم های هوازی تجزیه کرد. یکی از اصلی ترین روش های تصفیه فاضلاب صنعتی، استفاده از فرآیندهای بیولوژیکی می باشد. این روش ها دارای تنوع بسیار زیادی بوده و اساس کار همه، فراهم کردن شرایط برای تجزیه مواد آلی به کمک باکتری ها است.

باکتری ها پس از مصرف مواد آلی به مرور به یکدیگر متصل شده و با بقایای مواد آلی تجزیه شده مانند لجن در کف حوضچه تصفیه ته نشین خواهند شد. در حالت کلی روش های بیولوژیکی برای تصفیه پساب های صنعتی را می توان به دو گروه زیر تقسیم بندی نمود:

روش های هوازی تصفیه فاضلاب صنعتی

با توجه به نام این گروه از روش‌های تصفیه فاضلاب صنعتی، جهت حذف باکتری‌ها از این روش از اکسیژن هوا استفاده می‌شود. برای این منظور از تجهیزاتی همچون سیستم‌های هواده سطحی شناور، هواده عمقی و هواده سطحی ثابت برای تزریق هوا به درون فاضلاب استفاده می‌شود. تصفیه با استفاده از روش لجن فعال به عنوان یکی از معمول‌ترین روش‌های هوازی تصفیه فاضلاب شناخته می‌شود.

تصفیه بیولوژیکی فاضلاب شیمیایی

تصفیه بیولوژیکی فاضلاب شیمیایی

در اینجا چند نمونه از روشهای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب شیمیایی را نام میبریم:

·         تصفیه فاضلاب با روش CPF

یکی از ویژگی‌های اصلی و حیاتی این روش، استفاده از تجهیزات هوازی متعدد برای تزریق هوا به داخل لجن و فراهم کردن شرایط مناسب برای رشد باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های هوازی است. در این روش، بخش بزرگی از لجن ته نشین شده به حوضچه اختصاصی منتقل می‌شود و هوازی با شدت بیشتر در آن صورت می‌گیرد.

·         تصفیه با SBR

به منظور کاهش هزینه‌های اقتصادی در تصفیه خانه‌هایی که ورودی پساب به آن کم می‌باشد، بخش‌های ته نشینی و هوادهی با هم ترکیب شده و تحت عنوان فرآیند SBR تصفیه انجام می‌شود. این روش در واقع از چند سیکل تشکیل شده است که در طول روز در زمان‌های مشخص انجام می‌شود. به عنوان مثال در این روش ابتدا حدود 3 ساعت زمان برای پر شدن منبع اختصاص داده شده و 2 ساعت برای هوادهی با تجهیزات مختلف انجام می‌شود. در نهایت و پس از تصفیه نیم ساعت برای ته نشینی مواد آلاینده و لحن و نیم ساعت نیز برای تخلیه پساب‌های تصفیه شده در نظر گرفته می‌شود. هوادهی در این روش به کمک دیفیوزرها و هواده‌های جت انجام می‌شود.

·         تصفیه فاضلاب صنعتی با MBR

یکی از روش‌های بیولوژیکی و هوازی برای تصفیه پساب‌ها، استفاده از فناوری MBR است. در این روش، مراحل انجام کار با روش‌های لجن فعال شباهت بسیار زیادی دارد، با این تفاوت که در MBR از حوضچه‌های ته‌نشینی استفاده نمی‌شود. به طور معمول، در این روش جداسازی لجن با استفاده از فیلترهای خاص انجام می‌شود. فیلترها و غشاهای استفاده شده برای این منظور، قادرند ذرات با ابعاد ۰.۱ تا ۰.۴ میکرومتر را از پساب تصفیه شده جدا کنند. اما باید توجه داشت که این روش نیاز به هزینه‌های اقتصادی بالا دارد و ممبران استفاده شده در آن هزینه بر هستند. همچنین، اپراتور‌های این روش باید دارای مهارت و دانش بالایی باشند که از این روش، به دلیل پیچیدگی و هزینه بالای آن، به طور گسترده استفاده نمی‌شود.

روش های غیر هوازی تصفیه فاضلاب صنعتی

یکی از اصلی‌ترین تجهیزات برای بهترین روش های تصفیه فاضلاب صنعتی با استفاده از روش‌های غیرهوازی، پکیج تصفیه فاضلاب UASB است. در این فرایند، فاضلاب از طریق لایه‌های لجن گرانولی عبور می‌کند و پس از ایجاد واکنش بین مواد آلی موجود در فاضلاب و میکروارگانیسم‌های لایه لجنی، در نهایت بیوگازها تولید می‌شوند. این گازها از بالای مخزن خارج شده و در نتیجه آلاینده‌های آلی تا حد زیادی از فاضلاب حذف می‌شوند. این سیستم با نام پتوی لجن فعال بی هوازی با جریان رو به بالایی نیز شناخته می‌شود و در کارخانجات و صنایع مواد غذایی و تصفیه فاضلاب نساجی‌ها کاربرد گسترده‌ای دارد.

روش بیولوژیکی تصفیه فاضلاب صنعتی

تصفیه شیمیایی فاضلاب صنعتی

یکی از روش های تصفیه فاضلاب صنعتی، استفاده از روش‌های شیمیایی مانند تزریق مواد شیمیایی به فاضلاب و جداسازی آلاینده‌ها از آن است. یکی از روش‌های مورد استفاده در این زمینه، استفاده از دستگاه‌های چربی‌گیری فاضلاب است. برای حذف ذرات کلوئیدی موجود در فاضلاب، از تجهیزاتی همچون چربی‌گیر DAF، چربی‌گیر API و چربی‌گیر CPI استفاده می‌شود تا این ذرات را انعقاد دهد. ذرات چربی پس از انعقاد به سطح پساب منتقل و سپس جمع‌آوری می‌شوند.

برای جمع‌آوری این ذرات از اویل اسکیمر استفاده می‌شود. به علاوه، با استفاده از انواع مختلف مواد شیمیایی می‌توان به تنظیم pH فاضلاب پرداخت که منجر به بهبود چشمگیر کیفیت پساب‌ها خواهد شد. از دیگر تجهیزات به‌کار رفته برای تصفیه شیمیایی فاضلاب می‌توان به انواع کلاریفایر اشاره کرد که فرآیند مخلوط کردن مواد منعقدکننده و پساب‌ها را با سرعت بالا انجام داده و ته‌نشینی آنها را آسان می‌کند.

باید توجه داشت که روش‌های جمع‌آوری و تجمیع ذرات موجود در پساب به ویژه بسته به نوع پساب متفاوت است، و برای بعضی از انواع فاضلاب می‌توان از پکیج فلوکولانت استفاده کرد. کار اصلی این پکیج بر اساس تزریق پلی‌الکترولیت یا پلی‌آکریل‌آمید است و با توجه به نوع مواد پودری که در آن استفاده می‌شود، انواع مختلفی از فلوکولانت‌های کاتیونی و آنیونی وارد شده و تقسیم می‌شوند.

5 عامل تاثیرگزار بر قیمت پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی

1- ظرفیت تصفیه: ظرفیت تصفیه نیازمندی برای تصفیه فاضلاب، بزرگترین عامل در تعیین قیمت پکیج تصفیه است. هرچه نیاز به ظرفیت بیشتر باشد، هزینه آن بیشترمی شود.

2- نوع پکیج تصفیه فاضلاب: نوع پکیج بنا به مطالب ذکر شده نیز می تواند بر قیمت آن تأثیر دارد. 

3- موقعیت جغرافیایی: موقعیت جغرافیایی محل قرارگیری و نصب نیز می‌تواند بر قیمت آن  تأثیر داشته باشد. در برخی مناطق، به دلیل عدم دسترسی به آب و یا دسترسی محدود به تجهیزات، هزینه‌های بیشتری برای پکیج باید پرداخت شود.

4- نیاز به پیمانکاری: برای نصب و راه اندازی، نیاز به پیمانکاری و تیم فنی متخصص است. هزینه پیمانکاری و تیم فنی نیز بر قیمت اثر می گذارد.

5- هزینه نگهداری: عواملی مانند نیاز به تعمیر و نگهداری پکیج و تعویض قطعات آن نیز می‌تواند بر قیمت آن تأثیر داشته باشد.

پیاده سازی روش های تصفیه فاضلاب صنعتی

پیاده سازی روش های تصفیه فاضلاب صنعتی

در حالت کلی نمی توان مشخص کرد که کدام یک از این روش ها می توانند بهترین انتخاب برای بهبود کیفت فاضلاب های صنعتی باشند. بلکه مجموعه ای از هر یک از روش های فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی در نهایت به بهترین خروجی منتهی خواهند شد. با توجه به اینکه پیاده سازی هر یک از این روش ها به صورت جدا زمان بر و هزینه بر می باشد، اغلب واحدهای صنعتی از پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی برای این منظور استفاده می کنند. این پکیج ها مجموعه ای از روش های مختلف را در مخازن فلزی بسیار مقاوم با بدنه قوی پیاده سازی نموده و بدون ایجاد سر و صدا و بوی آزاردهنده در نهایت روند تصفیه انجام خواهد شد.

سفارش خرید پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی

فرآب تدبیر با علم بر ویژگی های هر یک از روش های تصفیه فاضلاب صنعتی، نه تنها آنها را در قالب پکیج ارائه داده، بلکه در محیط های رو باز با حوضچه های بتنی و سیمانی نیز پیاده سازی می کند. جهت سفارش خرید پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فرآب تدبیر تماس بگیرید.

مقالات آموزشی تصفیه آب و فاضلاب

مطالب مرتبط

فاضلاب خاکستری چیست؟

فاضلاب خاکستری چیست؟

بازدیدها: 0امروزه، کمبود آب به یکی از چالش‌های اساسی در سطح جهانی تبدیل شده است. منابع آب تازه به‌طرز چشمگیری کاهش یافته و آلودگی آن‌ها به یک معضل جدی بدل…
چربی گیر CPI

چربی گیر CPI

بازدیدها: 1دستگاه چربی‌گیر CPI (Corrugated Plate Interceptor) یکی از انواع پیشرفته جداکننده‌های ثقلی است که در صنایع مختلف برای تفکیک روغن و چربی از آب به کار می‌رود. به‌دلیل عملکرد…
نمونه برداری فاضلاب

نمونه برداری فاضلاب

بازدیدها: 1نمونه برداری فاضلاب یکی از مراحل حیاتی در فرآیند تصفیه فاضلاب است که به دقت و صحت در انتخاب روش‌های تصفیه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی کمک می‌کند. این فرآیند…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید